logo

open
vrij: 9.00-12.30 & 13.00-19.30
zat: 9.00-12.30 & 13.00-18.00

beefstukken hamburgers
HOEVEVLEES MAERTENS
ONLINE BESTELLEN

voeding dieren

werking

assortiment

feestgerechten

historiek

Limousinrunderen

contact

gerookt spek

spek aan 't roken

gerookt spek

knackworstjes

DE BEENHOUWERIJ

De geslachte koeien, varkens en kippen komen naar de beenhouwerij en daar wordt alles panklaar versneden.
De beefstukken, stoverij, rosbeef, entrecote, americain worden verpakt in kleine hoeveelheden of verpakt volgens vraag van de klant. Zo kan de klant het verse vlees direkt invriezen.
Naast gewoon gehakt, maken we ook hamburgers, blinde vinken...
De kippen worden zowel per stuk (geheel) verkocht als in stukken verdeeld. Maar ook per kippenfilet , kippenbout en kippenvleugels zijn apart verkrijgbaar.
Koteletten, gebraad, stoverij, ribben, vers spek, braadworsten en chipolata's zijn de verse varkensvleesartikelen.
Van het varkensvlees worden veel toespijzen gemaakt. (hesp, bacon, gerookt spek, gezouten spek, mosterdspek, droge worsten, bloedworsten, witte worsten, 3 soorten paté,..)

Onze bereidingen en charcuterie maken we volledig zelf. Zo weten we volledig wat we verkopen en welke ingrediënten we gebruiken. Dat is handig voor mensen met voedselallergieën of intoleranties.

Werkproces gerookt spek:
Voor ons gerookt spek gaan we de buiken droog voorzouten. Nadien moeten ze in de natte pekel , en daarna gaan ze even rusten.
Na het ontzouten en worden ze opgehangen om te drogen. Dan pas kunnen ze gerookt worden. We streven naar koud-roken. Het beuken- en eikenhoutmeel wordt vermengd met kruiden. Dit wordt aangestoken in een ruimte onderaan de rookkast, zodat het spek bovenin zacht de smaak opneemt. Na het roken wordt het spek versneden en in kleine hoeveelheden verpakt. Die verpakking is volledig vacuum, zodat het spek lang bewaart (4 maanden)

Werkproces gekookte hesp:
Eerst worden de hespen ingespoten met een zelfgemaakte pekel (= mengsel van zout en aftreksel van kruiden en groenten)
Daarna worden de hespen eventjes zacht gerookt. Dan worden ze uitgebeend en in vormen geplaatst om zacht klaar te stomen op 70°.
Na het afkoelen kunnen we de hespen ontvormen en versnijden. De verpakking is volledig vacuum. Verpakte gekookte hesp bewaart 3 weken.

Werkproces spaghettisaus:
Hiervoor moeten er veel groenten ( ajuin, paprika, courgette, ..) gesneden worden.
Samen met de gepelde tomaten garen de groenten. Het gehakt wordt gebakken, en bij de saus gevoegd. Als de saus klaar is, sterilliseren we die in bokalen. Zo bewaart ze zeer lang (ong 2 jaar). We doseren de saus in verschillende groottes, 1 l, 3/4 l en 1/2 l.

Werkproces klaargemaakte stoverij:
Eerst bakken we alle stukjes zorgvuldig bruin. Het vlees, samen met de kruiden, ajuin en de rode wijn wordt zachtjes gestoofd in een grote dubbelwandige pot . Nadien worden de gevulde bokalen gesterilliseerd. Zo krijgen we klaargemaakte stoverij die 2 jaar bewaart.

Werkproces knackworstjes:
Stukjes varkensvlees wordt samen met boullion zeer fijn gecutterd. Dunne snaren worden gevuld met dit fijne mensel. Dit wordt in de rookkast gerookt. Na het roken worden die dunne worstjes gekookt. Per 4 stuks verpakken we ze vacuum, zodat ze 2 weken bewaren.
Ze zijn lekker koud bij een aperitief en warm bij zuurkool of in een broodje (hot-dog)

 

 

hespen

invormen gekookte hesphoofdvlees

 

 

paté

spaghettisaus

 
 

 

 
 

HOEVEVLEES MAERTENS, Stationsstraat 59, 8490 Jabbeke
tel: 050 814495 fax: 050 812914
hoevevlees.maertens@skynet.be